Bize ile Bağlan

YEŞİL ÇİZGİ

“Müşteri memnuniyeti için sektörde ilk olarak hitap ettiğiniz kitleyi çok iyi tanımanız gerekiyor. Böylelikle müşterilerinizin ihtiyaç ve isteklerine yanıt vermeniz kat be kat kolaylaşıyor.”

Yayınlanan

üzerinde

1)Merhaba Oğuzhan Bey öncelikle sizi tanıyalım?

Ankara da başladığım eğitim hayatına, Gazi Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği lisans mezunu olarak tamamladım. Daha sonra Almanya Hamburg bölgesinde, otomotiv teknolojileri alanında yaklaşık 1 sene eğitim aldım. 2007 yılında, Babam Oktay Arık’ın kurmuş olduğu, Uzman Dizel atölyesinde çalışmaya başladım.  Okul hayatımda dahil olmak üzere yaklaşık 20 yılı aşkın motorlu araçlar sektöründe çalışmaktayım. Motorlu araçlar teknolojisi konularında, gelişimci ve girişimci rollerde bulundum. Bu çalışmaları yaparken, tarım makinaları ile tanıştım. Yerli traktör üreticilerinin satış sonrasında yaşadıkları dizel yakıt sistemleri konularında çözümlerde bulundum. Sürekli sahada olmanın ve çiftçinin yanında bulunmam sebebiyle, Türk çiftçisinin ihtiyaçlarını, beklentilerini yakından şahit oldum. 2021 yılı sonlarında, faaliyette bulunduğum şirketimin içerisinde iki ayrı ekip kurdum. Bu ekiplerin biri Jaltest Diagnostic sistemler, diğeri ise AGV Technic Hassas Tarım teknolojileridir. İki farklı ekibimle sahada proje çalışmalarına başladım. İlerleyen süreçde, Orta Asya bölgesine şirketimin faaliyetlerini paylaşmaya başladım ve başarılı sonuçlar elde ettim. Orta Asya bölgesinde yapmış olduğum çalışmalar neticesinde, İzmir Organize Sanayi bölgesine üretime yönelik fabrika projesi başlattım. 2023 yılı başında bu projelere Marine(Deniz) araçlarını dahil ederek, İstanbul West Marine de hizmet ofisi kurdum. Çalışma hayatım boyunca, en iyisini yapmak için mücadelede bulundum ve ekibimin de bu süreçte gelişmesi ile birlikte iyi bir iş ortamında yapılamayacak hiçbir iş olmayacağı kanaatindeyim. İnanç ve dürüstlük ilkesi ile başarının olacağı, ekip çalışmasının önemli olduğu düşüncesi ile çalışmalarıma devam etmekteyim.

2) AGV TECHNIC ve JALTEST Türkiye olarak hangi hizmetleri vermektesiniz?

Teknoloji koordineli üretim noktasında traktör kullanan çiftçilerimiz ekme, biçme kanal açma, sırt yapma, ilaçlama, hasat ve benzeri işlerde uzun saatler ve zorlu hava koşullarında çalışmak zorunda kalıyor bu da epey stresli ve yorucu bir süreç.

İşte Agv Technic Otomatik Dümenleme Sistemleri bu noktada devreye giriyor. Minimum hassasiyetle, kolay kurulum, çoklu çalışma modları, uzaktan bağlantı ve 7/24 teknik desteğimiz ile çiftçimizin yanındayız.

Jaltest ise; tarım araçlarında kullanılan etkili arıza tespit cihazı olarak sağladığı büyük avantajlar ve olanaklar sayesinde tarım araçları sektöründe bir referans noktasıdır. Hem anlaşılması hem de kullanılması kolay şekilde geliştirilmiş tarım makineleri ve ekipmanlarının arıza teşhis ve bakım görevlerini gerçekleştirmek için en iyi performansı sağlamak üzere üretilmiş çoklu marka ve çoklu sistemlerle uyumlu arıza tespit cihazıdır.

Jaltest, araç sistemlerindeki arıza kodlarını okumakla kalmayıp, aynı zamanda çift yönlü kontrol ve sorun giderme konusunda da rehberlik eder. Aynı zamanda atölyelere profesyonel hizmetler sunmak için, satış sonrası destek konusuna da odaklanmıştır.

3)Tarımda dijitalleşme ,tarım 4.0 uygulamalarının Türk tarımına etkilerini nasıl gözlemliyorsunuz?

Teknolojinin işletmelerde oynadığı role her geçen gün şahit oluyoruz. Firmamızı araştırdığınızda fark edeceksinizdir ki müşterilerimizle etkileşim kurmak için yapmış olduğumuz çalışmaları yenileyerek devam ediyoruz. Bu nedenle tarım 4.0’a geçilmesi ile Türkiye pazarında sunduğumuz hizmetlerimize bu yönde devam etmekteyiz.

Dünya çapında tanınmış markalardan biri olduğumuzu keşfedeceksiniz, faaliyet gösterdiğimiz alanlar için gösterdiğimiz girişimler, insanların yaşam standartlarının yükseltmek ve hepimizin paylaştığı ortamı en iyi düzeyde sürdürmek içindir.

Türkiye’de tarımda aktif rol oynayan küçük ve orta ölçekli tarım işletmelerinin teknoloji kullanımı oldukça düşük bir seviyede seyrediyor. Bunun en temel nedeni hali hazırda yüksek teknoloji ile çalışan sistemlerin maliyetinin oldukça yüksek olması. Ama müşterilerimizin bu sistemlere ilgisi ve talebi gün geçtikçe artıyor ve bu da bizler için oldukça heyecan verici.

Ülkemiz ve dünya genelinde mevcut olan doğal kaynakların kısıtlı olması bunun yanı sıra gelecek nesilleri de tehdit eden kuraklık, çevre kirliliği gibi dezavantajların; tarım ve teknoloji iş birliği ile üstesinden gelebilmek ve ülkemiz topraklarında üretilen tarım ürünlerinin verimliliğini arttırmak; Türk topraklarına ve Türk tarımına hak ettiği değeri gösterme gayesi ile Agv Technic olarak sunmuş olduğumuz hizmetlerimizle maliyetleri azaltıp tarımda yerli bir marka altında teknoloji ile entegre kullanılan sistemleri yaygınlaştırma amacıyla çalışıyoruz.

4)kırsalda AGV Technic ürünlerinden Türk çiftçileri çok memnun birçok traktörde kullanılıyor çiftçilerimiz ile bu bağı nasıl yakaladınız?

Müşteri memnuniyeti için sektörde ilk olarak hitap ettiğiniz kitleyi çok iyi tanımanız gerekiyor. Böylelikle müşterilerinizin ihtiyaç ve isteklerine yanıt vermeniz kat be kat kolaylaşıyor. Bizlerinde odağında çiftçiler var. Yeri geliyor saatlerce arazide birlikte vakit geçiriyoruz. Haliyle onların gözünden yaşadıkları zorlukları ve ihtiyaçları anlamak bizim için zaman içerisinde daha kolay oldu. Satış yapmak çok kolay aslında baktığınızda zor olan kısım müşteriyle bağ kurmak ve sattığınız ürünlerin arkasında durmak. Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki çiftçilerimiz bizlere 7/24 ulaşabileceğini ve herhangi bir sorunu olduğu takdirde teknik ekibimiz tarafından sürecin hassasiyetle yürüteceğini bilir. Özetle buradaki anahtar kelime “GÜVEN”.

5)Otomatik dümenleme dışında tarım ile alakalı başka ürünlerinizden de bahseder misiniz? Bu ürünler çiftçilerimize ne gibi kolaylıklar sağlayacak ?

AGV Technic olarak Türkiye’de ilklerden biri olan İSOBUS sisteminin Türkiye koşullarında çalışan bir ekipman haline getirmekten mutluluk duyuyoruz. İhtiyaç olan ürünlere ve istenilen hizmetlere Türk çiftçisinin kolayca ulaşmasını sağlayacak bir yapıdayız. Türk tarımının ve sanayisinin ihtiyaçlarını yakından belirleyip, Avrupa’dan tecrübe ettiğimiz tüm bilgileri ve ürünleri en kısa sürede Türk çiftçiyle buluşturmayı amaç ediyoruz. Bu nedenle tüm teknolojik ürünlere oldukça fazla ilgi duyduğumuz şüphesizdir. Sunduğumuz teknolojik ürünlerimizin Türk tarımı ve çiftçisine fayda sağlayacak, ekonomisine değer katacak ürünler olması için elimizden geleni yapıyoruz.

6) ISO-BUS nedir? AGV Technic İSOBUS üzerinden çiftçilerimize ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

-Bir traktöre ekipman bağladığınızda, kabin içerisine bir ya da daha fazla özel Aygıt kurulumu yapmak zorundasınız. Bir ekipmanın değişimi aynı zamanda tüm monitör arayüzünün değişimini gerektirir. Bu, traktöre bağlı her bir ekipman için gerekli olduğundan, kabin içindeki kablolama büyük önem oluşturur. Ayrıca, her farklı kontrol cihazı için bir araç olduğundan, tüm sistemin yönetiminin operatör için zor olması muhtemeldir.

-İSOBUS entegreli bir sistem kullandığınız takdirde kabinde, traktöre bağlı tüm ekipmanların yönetimi için tek bir kontrol cihazı yeterlidir. Ekipman tipine ve üreticisine bakılmaksızın her zaman aynı kalır.

Sistem düzeneği aynı zamanda birden fazla ekin aynı anda bağlanmasına da izin verir. Bir ekipman bağlanır bağlanmaz, ağ tarafından otomatik olarak tanınır ve hemen kullanılabilir hale gelir.

Bağlantı kolaylığının yanı sıra uygulama esnasında ve sonrasında ayrıntılı rapor alabilme, uzaktan kontrol ve ihtiyacınız kadar girdi kullanımı sayesinde maksimum verim elde etme olanağı İSOBUS entegreli sistemlerin kullanıcılarına sunduğu avantajlardan sadece birkaçı.

7) Sahada sağlam ve profesyonel bir ekip görüyorum AGV Technic olarak ekibinizle personel arasında bu enerjiyi nasıl yakaladınız?

-Öncelikli olarak güzel bir ekip ruhu ile çalışıyoruz. Tüm ekibimiz birbirleri ile koordineli, iletişimi kuvvetli ve sürekli kendini güncelleyen; genç, dinamik bir kadro ile ilerliyoruz. Her bir ekip arkadaşımızın gelişimine yönelik eğitimler, seminerler ve öğrenilmesi ihtiyaç olan her ne konu olursa olsun hızlı bir aksiyon ile programlayıp gerçekleştiriyoruz. Ekibimizi sürekli güncel tutup keyifli bir çalışma ortamı sunmaktayız.Yapmış olduğumuz işleri tüm ekibin bireyleri olarak içten ve severek yapmış olduğumuzdan başarı elde ediyoruz.

8) AGV Technic kaç uydu sistemi ile çalışıyor,hassasiyet noktasında ne gibi yenilikler var?

àSistemimiz GPS L1, L2

GLONASS L1,L2

BeDou B1,B2

GALILEO E1,E5b

QZSS L1,L2

SBAS L1

CORS-TR(TUSAGA AKTİF) ile uyumludur.

Hemen hemen bütün uydu alıcılarıyla çalıştığı için maksimum 2,5 cm sapma payı ile sahalarda faaliyet gösteriyoruz.

9) Daha sonra ki adımlarınızdan ve gelecek projelerinizden bahseder misiniz?

Türkiye tarımında teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması için arge ve ürge çalışmalarımıza hız kesmeden yenilerini ekleyerek devam ediyoruz. Bu doğrultuda yerli İSOBUS entegreli ekipman üretimi, tarımda drone ile ilaçlama ve zararlı tespiti, devlet kurumu onaylı olarak hizmet verecek Traktör Ekspertiz Merkezleri ile Türkiye’nin her bir köşesindeki müşterilerimize ulaşmayı amaçlıyoruz.

Amacımız Türk tarımına hak ettiği değerin en iyi şekilde verilmesini sağlamak ve bu toprakları en yüksek verim ile kullanılmasını sağlamak.

Okumaya Devam
Yorum İçin Tıklayın

Bir Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIDA 15 saat önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 2 gün önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 2 gün önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 3 gün önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 5 gün önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 6 gün önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 7 gün önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 1 hafta önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 1 hafta önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 1 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 2 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 2 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

GIDA 2 hafta önce

Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam

DÜNYA 2 hafta önce

USK, çiğ süt referans fiyatını yüzde 8,5 artırdı

HABER 2 hafta önce

TMO’dan fındık açıklaması

HABER 2 hafta önce

Tarımda üretici enflasyonu Mart’ta yükselmeye devam etti

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı

HABER 3 hafta önce

Narenciye sektöründen yeşillenme hastalığı için topyekûn ‘mücadele’ çağrısı

DÜNYA 4 hafta önce

Türkiye’de gıda enflasyonu, Dünya’ya ters işliyor

DESTEKLER 4 hafta önce

66 MİLYON AVRO HİBEYE PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

GIDA 15 saat önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 2 gün önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 2 gün önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 3 gün önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 5 gün önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 6 gün önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 7 gün önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 1 hafta önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 1 hafta önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 1 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 2 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 2 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

GIDA 2 hafta önce

Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam

DÜNYA 2 hafta önce

USK, çiğ süt referans fiyatını yüzde 8,5 artırdı

HABER 2 hafta önce

TMO’dan fındık açıklaması

HABER 2 hafta önce

Tarımda üretici enflasyonu Mart’ta yükselmeye devam etti

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı

HABER 3 hafta önce

Narenciye sektöründen yeşillenme hastalığı için topyekûn ‘mücadele’ çağrısı

DÜNYA 4 hafta önce

Türkiye’de gıda enflasyonu, Dünya’ya ters işliyor

DESTEKLER 4 hafta önce

66 MİLYON AVRO HİBEYE PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI