Bize ile Bağlan

KÖŞE YAZISI

OBEZİTEYİ ÖNLEYEN BAKTERİLER: AKKERMANSİA MUCİNİPHİLA VE LACTOBACİLLUS GASSERİ

Yayınlanan

üzerinde

Obezite günümüzün hızla yayılan ve çoğalan bir hastalığı diyebiliriz.
Dünyada obezite için trilyonlarca dolar sağlık harcamaları yapılmaktadır.
Aşırı artan kilolar ve kilo alımının durdurulamaması ile metabolik bir çok sendrom beraberinde gelişmektedir.
Endüstriyel hazır gıdalardaki gizli veya açık; rafine şekerler, tatlandırıcılar ve glikoz / fruktoz şurupları ile bembeyaz unlardan, nişastalardan kaynaklı olan kilo alımları obeziteye giden yolu hazırlar.
Sürekli açlık krizi yaşayan, doymama hissi ile devamlı yemek yiyen insanlar bu sendromun köleleri haline getirilmiştir.
Açlık krizinin tetikçisi Ghrelin hormonudur.
Sürekli aşırı salgılanan bu hormon durdurulamayınca tatlı krizleri, açlık krizleri yaşayanlar sürekli yemek yerler.
Daha çok tatlı ve şekerli yiyecekler yemek, şekerli içecekler içmek isterler.

AKKERMANSİA MUCİHİPHİLA
Akkermansia muciniphila bakterisinin üretmiş olduğu asedik asit Ghrelin hormonunun salgılanmasını durdurur ve açlık krizi biter.
Yine ürettiği propoyonik asit ile Leptin hormonun salgısını arttırır.
Doyma hissi ortaya çıkarak çok az besin ile gün boyu acıkmadan doygunluk yaşanır.
Ayrıca en önemli diğer hormon olan GLP-1 hormonunda aktifleştirir ve etkinleştirir.
GLP-1 hormonu önemli çoğunluğu midede, diğer kalan kısmı pankreasta salgılanan bir hormondur.
Yemek yerken salgılanması artar.
Doygunluk yaratır ve yenilen yemek miktarı azalır.
Yenilen yemek miktarı azalınca ve yemek posası yavaş yavaş mideden ince bağırsaklara geçince pankreas organının da insülin üretimi azalır ve optimum oranda olur .
Böylelikle insülin dirençliliğide azalır ve sona erer.
Akkermansia muciniphila bakterisinin bağırsak bariyerini sağlaması ayrıca obeziteye neden olan toksiklerin, zararlı maddelerin, zehirli kimyasalların kana dorğudan karışmasının önüne geçmektedir.

LACTOBACİLLUS GASSERİ
Yapılan araştırmalarda Lactobacillus gasseri verilen hastalarda özellikle kilo alımının durması ve kilo vermeye başlanılması ile birlikte yağ yakımında ciddi azalmalar yaşanmıştır.
Lactobacillus gasseri sindirim sisteminde besinlerin sindirebilir forma gelmesinde önemli roller üstlenir.
Yenilen gıdalardaki yağların sentezlenmesinde etken olan safra asitlerinin salgılanması yanında , yine yağların sindiriminde önemli rol oynayan pankreastan salınan Lipaz enziminin salgılanmasına Lactobacillus gasseri bakterisinin destek olduğu açıklanmıştır .
British Journal of Nutrition’da yayınlanan bir 2013 araştırması12 hafta boyunca Lactobacillus gasseri bakterisi verilen hastalarda karın yağlarının % 8’ni kaybetmiştir.
Avrupa Klinik Beslenme Dergisi’nden yapılan bir çalışmada, aynı suşun alınması karın ve bel ölçüsünü azaltmıştır.
Diğer çalışmalar, kolesterolün düşürülmesi, alerjik yanıtın azaltılması, çocuklarda astım semptomlarının hafifletilmesi ve hatta endometriozisli kadınlarda menstrüel ağrıların azaltılması gibi etkiler bildirmiştir.

BİRLEŞİK PROBİYOTİK GÜÇ
Akkermansia muciniphila ile Lactobacilllus gasseri baketrilerinin ortak birleşik gücü obezite alanında yeni sayfalar açılması için bir fırsat oluşturmaktadır.
Kilo vermek isteyenler her iki bakterinin olumlu rollerinden yararlanabilirler
Cerrahi mide ameliyatlarına, modern diyetlere gerek kalmadan sağlıklı bir şekilde ve ekonomik olarak avantajlı bir şekilde kilo verilebilir.

Okumaya Devam
Yorum İçin Tıklayın

Bir Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIDA 20 saat önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 2 gün önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 2 gün önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 3 gün önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 5 gün önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 6 gün önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 7 gün önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 1 hafta önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 1 hafta önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 1 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 2 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 2 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

GIDA 2 hafta önce

Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam

DÜNYA 2 hafta önce

USK, çiğ süt referans fiyatını yüzde 8,5 artırdı

HABER 2 hafta önce

TMO’dan fındık açıklaması

HABER 2 hafta önce

Tarımda üretici enflasyonu Mart’ta yükselmeye devam etti

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı

HABER 3 hafta önce

Narenciye sektöründen yeşillenme hastalığı için topyekûn ‘mücadele’ çağrısı

DÜNYA 4 hafta önce

Türkiye’de gıda enflasyonu, Dünya’ya ters işliyor

DESTEKLER 4 hafta önce

66 MİLYON AVRO HİBEYE PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

GIDA 20 saat önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 2 gün önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 2 gün önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 3 gün önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 5 gün önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 6 gün önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 7 gün önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 1 hafta önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 1 hafta önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 1 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 2 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 2 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

GIDA 2 hafta önce

Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam

DÜNYA 2 hafta önce

USK, çiğ süt referans fiyatını yüzde 8,5 artırdı

HABER 2 hafta önce

TMO’dan fındık açıklaması

HABER 2 hafta önce

Tarımda üretici enflasyonu Mart’ta yükselmeye devam etti

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı

HABER 3 hafta önce

Narenciye sektöründen yeşillenme hastalığı için topyekûn ‘mücadele’ çağrısı

DÜNYA 4 hafta önce

Türkiye’de gıda enflasyonu, Dünya’ya ters işliyor

DESTEKLER 4 hafta önce

66 MİLYON AVRO HİBEYE PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI