Bize ile Bağlan

KÖŞE YAZISI

Arı Havası (Api Air)

Yayınlanan

üzerinde

Arı havası , arı kovanındaki havayı solumak demektir. Toprak, su, ışık ve hava insan yaşamının vazgeçilmezleridir. Özellikle hava olmadan sadece birkaç dakika yaşayabiliriz. Soluduğumuz hava ne kadar kaliteli ise o kadar sağlıklı oluruz. Bunun yanında solunan havanın kalitesizliği, solunum yolu rahatsızlıklarını da beraberinde getirir. Astım, bronşit, alerji ve akciğer hastalıkları bunlardan birkaçıdır. Bu nedenle insanoğlu günümüzde kullanılan ilaçlara alternatif olarak doğadan da faydalanmayı bilmiştir. Api-air bunlardan biridir. Arının faydalı ürünlerinin yanı sıra kovan içindeki havası da insanoğluna şifa olmaktadır.

Kovan içindeki bal, polen, propolis, bal mumu, ortamın sıcaklığı ile havaya karışmakta, bu hava bir cihaz yardımı ile hasta tarafından solunarak tedavi olmaktadır. Bugün bu amaçla kurulmuş olan tedavi merkezleri bulunmaktadır. Kurulan arı evlerini yüzlerce kişi ziyaret etmektedir.

Bu evlerde arıların giriş kısımları ile kovanlar izole edilmiş, kişilerin arılarla bağlantısı kesilmiştir. Gelen hastalar belli bir zaman bu havayı solumakta bunun yanında arının diğer ürünlerinden de faydalanmaktadır.

2010 yılında Almanya da yapılan APİTERAPİ konferansında api-air anlatılmış, yapılan uygulamalar sonucunda kovan havasının bronşit, astım, alerji, kronik baş ağrısı gibi birçok hastalığa iyi geldiği bildirilmiştir. Tedavi Nisan ayından Eylül ayına kadar uygulanabilir.

Arı havası, diğer yabancı adı olan api-air ile arı kovanına takılan bir aparat sayesinde hastaya hava teneffüs ettirilir. Arı kovanının içeresinde bulunan bal, polen, propolis, arı sütü vb. karışımlarından oluşan bu hava ile bazı hastalıklarda olumlu sonuçlar alınmaktadır. Hangi hastalıklar olduğunu aşağıda sıralayacağız.

Apiterapi, Mısır zamanlardan beri bilinmektedir ve bu kapsamlı tedavinin bir parçası da arı kovanı hava havasıdır. Daha önce bahsedilen tüm bileşenleri, yani propolis, arı sütü, balmumu ve polen içerir. Arı kovanında üretilen havanın solunması, insan psikofiziksel durumuna son derece olumlu bir etkiye sahiptir ve Nisan-Eylül arasında gerçekleşerek alınabilir. Temel kokuları ile doymuş hava, aşağıda sıralanan faydaları ile insanlara yardımcı olur:

  • Bronşit;
  • Astım;
  • Alerjiler;
  • Kronik akciğer hastalıkları;
  • Enfeksiyonlara karşı hassasiyet;
  • Bağışıklık sistemi zayıflamış;
  • Solunum yolu enfeksiyonları;
  • Kronik baş ağrısı, migren;
  • Stres;
  • Depresyon.

Arı havası, özel bir solunum maskesi ile, sıcak bir arı kovanının havasını teneffüs ederek, koşulları bir dizi tıbbi etkiye sahip bu değerli maddeleri tüketmektir. Apiterapi, doğal bir şekilde, birçok sorunların üstesinden gelmek için bize yardımcı olur ve sporcular, çocuklar ve yaşlılar için çok önemlidir. Önerilen tedavi süresi günde iki kez 3-12 gün, günde ise yarım saat olarak yapılabilir. Tedavinin etkisi altı ila sekiz hafta tamamlandıktan sonra Apiterapi etkisini göstermektedir.

Apiterapi, arı ürünleri olan bal, polen, arı ekmeği, arı sütü, ve propolisin değişik doz ve tertiplerde hazırlanarak tıpta hastalıkların tedavisinde ilaç desteği olarak kullanılmasıdır. Önemli arıcılık potansiyeline sahip olmasına karşılık, ülkemizde bal dışındaki diğer arı ürünlerinin üretimi ve kullanımı istenen düzeyde değildir. Ancak pek çok ülkede arı ürünlerinin tıp, kozmetik, ilaç ve endüstriyel sektörde kullanıldığı bilinmekte, sadece arı ürünleriyle tedavi amacıyla kurulan apiterapi merkezleri bulunmaktadır.

Bilindiği gibi kovanın bakteri ve mikroplardan a­rındırmak için kullandığı propolis en doğal antibiyotiktir. Kovan içindeki pro­polis buharının solunması solunum rahatsızlığı çeken kişilerin iyileşmesinde de fayda göstermektedir. Bu amaçla yurt dışındaki arıcılar arılıklarına sağlık tu­rizmi adı altında insanların gelmesini sağlamış, arı ve arı ürünleriyle insanları buluşturarak, arıyı tanımalarını ve ürünlerinden faydalanmalarını sağlamışlardır.

Kaynak: https://www.kayralariciftligi.com/

Okumaya Devam
Yorum İçin Tıklayın

Bir Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIDA 19 saat önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 2 gün önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 2 gün önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 3 gün önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 5 gün önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 6 gün önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 7 gün önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 1 hafta önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 1 hafta önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 1 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 2 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 2 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

GIDA 2 hafta önce

Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam

DÜNYA 2 hafta önce

USK, çiğ süt referans fiyatını yüzde 8,5 artırdı

HABER 2 hafta önce

TMO’dan fındık açıklaması

HABER 2 hafta önce

Tarımda üretici enflasyonu Mart’ta yükselmeye devam etti

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı

HABER 3 hafta önce

Narenciye sektöründen yeşillenme hastalığı için topyekûn ‘mücadele’ çağrısı

DÜNYA 4 hafta önce

Türkiye’de gıda enflasyonu, Dünya’ya ters işliyor

DESTEKLER 4 hafta önce

66 MİLYON AVRO HİBEYE PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

GIDA 19 saat önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 2 gün önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 2 gün önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 3 gün önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 5 gün önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 6 gün önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 7 gün önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 1 hafta önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 1 hafta önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 1 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 2 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 2 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

GIDA 2 hafta önce

Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam

DÜNYA 2 hafta önce

USK, çiğ süt referans fiyatını yüzde 8,5 artırdı

HABER 2 hafta önce

TMO’dan fındık açıklaması

HABER 2 hafta önce

Tarımda üretici enflasyonu Mart’ta yükselmeye devam etti

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı

HABER 3 hafta önce

Narenciye sektöründen yeşillenme hastalığı için topyekûn ‘mücadele’ çağrısı

DÜNYA 4 hafta önce

Türkiye’de gıda enflasyonu, Dünya’ya ters işliyor

DESTEKLER 4 hafta önce

66 MİLYON AVRO HİBEYE PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI