Bize ile Bağlan

GIDA

Yoğurt deyip geçmeyin!

Güzel Türkçemizin dünya dillerine kazandırdığı kelimelerden biri olan yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor.

Yayınlanan

üzerinde

Bağışıklığı destekliyor

Yoğurt sindirimi kolaylaştırıp bağırsakların çalışmasına yardım eder. Laktoz içeriğinin süte göre az olması nedeniyle sindirimde avantaj sağlamaktadır. İçerdiği probiyotikler sayesinde sindirimin yanında vücut bağışıklığını da destekler. Yoğurt, içerdiği kalsiyum sebebiyle kemikleri güçlendirir ve korur. Bu nedenle osteoporozun (kemik erimesi) önlenmesinde de büyük önem taşır. Kalsiyumun en önemli işlevi kemik ve diş sağlığını korumak ve gelişimlerini sağlamaktır. Dolayısıyla büyümenin hızlı olduğu dönemde, hamilelikte ve emzirme döneminde kalsiyuma ihtiyaç daha da artış göstermektedir.

Fosfor yönünden çok zengin

Yoğurt, fosfor yönünden de zengindir. Fosfor, hücrelerde yer alan DNA ve RNA moleküllerinin temel yapıtaşlarıdır. Hücredeki tüm enerji döngüsünü sağlamaktadır. 200 g yani bir kase yarım yağlı yoğurdun %36’sı karbonhidrat, %32’si protein ve %32’si yağdan oluşmaktadır. Bir kase yoğurt ortalama 100 kcal’dir.

Yoğurdun içerisindeki vitamin ve mineraller hangileri?

  1. 6.8 g protein
  2. 3,5 g yağ
  3. 8.2 g karbonhidrat
  4. 100 mg sodyum
  5. 320 mg potasyum
  6. 230 mg kalsiyum
  7. 200 mg fosfor
  8. 10 mg kolesterol
  9. 44 iu A vitamini
  10. 2 mg C vitamini

Yoğurdun yeşil suyunu dökmeyin

Yoğurt bakterileri faaliyetleri sırasında B1, B2, Bvitaminleri sentezler. Dolayısıyla bu vitaminler de cilt sağlığı konusunda vücudu destekler. Yoğurdun yeşil suyu kesinlikle dökülmemelidir. İçerdiği yüksek miktardaki riboflavin büyüme, doku yenilenmesi ve enerji metabolizmasında görevlidir. Yoğurt günün her öğününde tüketilebilir. Ana yemeklerde veya ara öğünlerde tercih edilebilir.

Günde en az bir kase yoğurt tüketin

Günlük tüketilmesi gereken yoğurt miktarı diğer süt gruplarının tüketim durumuna göre değişiklik gösterir. Eğer diğer süt ürünleri tüketilmiyorsa ve kişinin kalori ihtiyacına göre uygunsa porsiyon artırılabilir. Gün içerisinde süt ve peynir tüketiliyorsa günlük en az bir kase yoğurt tüketimi yeterlidir. Ancak hiç tüketilmiyorsa bu 3-4 kaseye çıkabilir. Bazı hazır yoğurtlar, yüksek miktarlarda ilave şeker ve yararlı olmayan diğer katkı maddelerine sahiptir. Bu nedenle güvenilir doğal yoğurtların tercih edilmesi oldukça önemlidir.

Okumaya Devam
Yorum İçin Tıklayın

Bir Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

HABER 13 saat önce

Sinop’ta ormanlardan atık malzemeler toplandı

HABER 1 gün önce

Diyarbakır nesli tükenmekte olan Türk semenderine yuva oldu

DESTEKLER 2 gün önce

Tarımsal üretimde kullandırılacak kredilere ilişkin esaslar belirlendi

DESTEKLER 3 gün önce

KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ VE PANKOBİRLİK KURULUŞU OLAN PANPLAST SULAMA BORULARI, PAZARIN PARLAYAN YILDIZI

DESTEKLER 4 gün önce

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

DESTEKLER 6 gün önce

NİSAN AYINDA 96,9 MİLYON TL IPARD II HİBE ÖDEMESİ YAPILDI

DESTEKLER 7 gün önce

Kanatlı eti ihracatına kısıtlama getirildi

DESTEKLER 1 hafta önce

Süt fiyatlarında ‘kartel’ uyarısı, USK’ye sert tepki: Bu bir darbedir

GIDA 1 hafta önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 1 hafta önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 1 hafta önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 2 hafta önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 2 hafta önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 2 hafta önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 2 hafta önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 2 hafta önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 2 hafta önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 3 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 3 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 3 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

HABER 13 saat önce

Sinop’ta ormanlardan atık malzemeler toplandı

HABER 1 gün önce

Diyarbakır nesli tükenmekte olan Türk semenderine yuva oldu

DESTEKLER 2 gün önce

Tarımsal üretimde kullandırılacak kredilere ilişkin esaslar belirlendi

DESTEKLER 3 gün önce

KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ VE PANKOBİRLİK KURULUŞU OLAN PANPLAST SULAMA BORULARI, PAZARIN PARLAYAN YILDIZI

DESTEKLER 4 gün önce

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

DESTEKLER 6 gün önce

NİSAN AYINDA 96,9 MİLYON TL IPARD II HİBE ÖDEMESİ YAPILDI

DESTEKLER 7 gün önce

Kanatlı eti ihracatına kısıtlama getirildi

DESTEKLER 1 hafta önce

Süt fiyatlarında ‘kartel’ uyarısı, USK’ye sert tepki: Bu bir darbedir

GIDA 1 hafta önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 1 hafta önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 1 hafta önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 2 hafta önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 2 hafta önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 2 hafta önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 2 hafta önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 2 hafta önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 2 hafta önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 3 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 3 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 3 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın