Bize ile Bağlan

FİRMALARDAN

DÜNYA’DA VE TÜRKİYE’DE TEK; OTOKLAV SİSTEMİ SADECE TORKU BULGURUNDA KULLANILIYOR

Yayınlanan

üzerinde

Dünya’da ve Türkiye’de ilk olarak Otoklav Sistemini kullanan Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat
Fabrikasından çıkan Torku bulguru, lif ve protein bakımından zengin olmasının yanı sıra ürünlerdeki besinsel fire kaybının da önüne geçiyor.

Konya Şeker bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve mevcut alanı 120 bin metrekare olan Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikası, 62 bin proje alanı ve 24 bin metrekare kapalı alanı ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 36 bin ton buğday stoklama kapasitesine sahip fabrikada buğday işleme kapasitesi 120 ton ve günlük üretim kapasitesi 100 ton olarak bilinirken, yapılan iyileştirme çalışmaları ile de bu rakamın artırılması hedefleniyor. Kalite ve kapasite alanında başlatılan iyileştirme çalışmaları Mart – Nisan aylarında tamamlanacak ve tesis başarılı faaliyetlerini sürdürecek. Bölge çiftçisinin makarnalık buğday hasadı ile  başlayan süreç alınan buğdayların ön analiz laboratuvarlarında analizleri yapılarak kalite kriterlerine göre sınıflandırılması eşliğinde devam etmektedir. Kalite kriterlerine göre sınıflandırılan buğdaylar her biri 6 bin ton, toplamda 36 bin ton stok silolarına alınmaktadır.

“SEKTÖRÜNDE LİDER ALMAN BÜHLER ve AMANDUS KAHL  TEKNOLOJİSİ TÜRKİYE’DE İLK DEFA ÇATALHÖYÜK BULGUR VE BAKLİYAT FABRİKASINDA

Buğdayın ön temizleme aşamasında Alman BÜHLER ve AMANDUS KAHL  teknolojisi Türkiye’de ilk defa Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikası’nda kullanılmaktadır. Ön temizleme aşamasında buğday dışında kalan ve bulgurun kalitesini bozan tüm yabancı maddeler temizlenmektedir. Tam otomasyon sistem ve SORTEX kameralı ayrım sistemi kullanılan bu aşamada Türkiye’de ilk defa Alman BÜHLER ve AMANDUS KAHL teknolojisi Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikası’nda kullanılmaktadır.

PROTEİN VE LİF DEĞERİ YÜKSEK BULGUR SADECE TORKU’DA

Son teknolojik ürünlerle donatılan Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikasında ıslatma ve ön pişirme işlemlerinde de Türkiye’de ilk defa kullanılan Otoklav Sistem sayesinde buğdayın besinsel değerinin kaybetmeden pişirilmesi sağlanmaktadır. Pişirme ve kurutma safhası bulgurun kalitesine etki eden en önemli safhalardan biridir. Torku bulgurunu diğerlerinden ayıran en önemli kısımlardan birisi de kalitede son derece önemli etkisi olan pişirme ve kurutma safhasıdır. Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikasında Torku bulgurları yüksek teknolojiye sahip makine parkurunda tamamen Otoklav Sistemi içerisinde gerçekleşmektedir. Ön haşlamadan çıkan buğdaylar Otoklav Sistemine girmekte, bu sistem buğdayın içerisindeki renk yapısına ve besinsel değerlerine zarar vermediği gibi buğdayın protein ve lif yapısını da korumaktadır. Aynı zamanda bu sistem sayesinde su tasarrufu da sağlanmaktadır.  Diğer fabrikalarda 14 proteinle normal haşlama kazanlarına giren buğdaylarda yüzde 1-2 besinsel fire kaybı olurken  sadece Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikasında olan  Otoklav Sistem sayesinde besinsel fire kaybı olmadığı gibi buğday girdiği protein ve lif oranıyla beraber dışarı çıkmaktadır. Dünya’da ve Türkiye’de bu sistemi kullanan tek firma Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikasıdır.

RAKİP FİRMA ANALİZİNDE BİRİNCİ

Doğallığını kaybetmeden ve herhangi bir katkı maddesi kullanmadan kırma ve parlatma işlemlerinden geçen bulgurlar, öğütme aşaması sonunda elenerek sınıflandırılmaktadır. Çatalhöyük Bulgur ve Bakliyat Fabrikasından çıkan bulgurlar sürekli olarak yapılan rakip firma analizinde  yüksek protein ve lif bakımından birinci seçilmektedir. Geleneksel yöntemlerle taş değirmenlerde öğütülen Torku bulgurları, lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakırken buğdayın en doğal halini sofralara ulaştırmaktadır. Hem Ar-Ge çalışmalarıyla hem alanında deneyimli isimlerle yapılan çalışmalar neticesinde Torku bulguru başarısını ispatlamıştır. El değmeden hijyenik şartlarda üretilen, tüm yasal mevzuatlara tam uyum içerisinde tartım kontrol cihazları ve metal detektörlerden geçirilerek paketlenen ürünler, tarladan sofraya güvenli bir şekilde ulaştırılmaktadır. 

Okumaya Devam
Yorum İçin Tıklayın

Bir Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIDA 18 saat önce

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Tarlada para etmeyen markette 20 lira

GIDA 21 saat önce

Doğu Karadeniz’in 4 aylık Türk somonu ihracatı yüzde 56 arttı

HABER 3 gün önce

Ordu’da kahverengi kokarca ile mücadele için doğaya 150 bin samuray arı salınacak

DESTEKLER 3 gün önce

TÜBİTAK, hayvan sağlığı ve refahı konularındaki projeleri destekleyecek

FİRMALARDAN 4 gün önce

Orbiba Robotics, Danışma Kurulu’na Yeni Üyeler Katıldı!

HABER 5 gün önce

Sinop’ta ormanlardan atık malzemeler toplandı

HABER 6 gün önce

Diyarbakır nesli tükenmekte olan Türk semenderine yuva oldu

DESTEKLER 6 gün önce

Tarımsal üretimde kullandırılacak kredilere ilişkin esaslar belirlendi

DESTEKLER 7 gün önce

KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ VE PANKOBİRLİK KURULUŞU OLAN PANPLAST SULAMA BORULARI, PAZARIN PARLAYAN YILDIZI

DESTEKLER 1 hafta önce

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

DESTEKLER 1 hafta önce

NİSAN AYINDA 96,9 MİLYON TL IPARD II HİBE ÖDEMESİ YAPILDI

DESTEKLER 2 hafta önce

Kanatlı eti ihracatına kısıtlama getirildi

DESTEKLER 2 hafta önce

Süt fiyatlarında ‘kartel’ uyarısı, USK’ye sert tepki: Bu bir darbedir

GIDA 2 hafta önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 2 hafta önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 2 hafta önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 2 hafta önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 3 hafta önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 3 hafta önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

GIDA 18 saat önce

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Tarlada para etmeyen markette 20 lira

GIDA 21 saat önce

Doğu Karadeniz’in 4 aylık Türk somonu ihracatı yüzde 56 arttı

HABER 3 gün önce

Ordu’da kahverengi kokarca ile mücadele için doğaya 150 bin samuray arı salınacak

DESTEKLER 3 gün önce

TÜBİTAK, hayvan sağlığı ve refahı konularındaki projeleri destekleyecek

FİRMALARDAN 4 gün önce

Orbiba Robotics, Danışma Kurulu’na Yeni Üyeler Katıldı!

HABER 5 gün önce

Sinop’ta ormanlardan atık malzemeler toplandı

HABER 6 gün önce

Diyarbakır nesli tükenmekte olan Türk semenderine yuva oldu

DESTEKLER 6 gün önce

Tarımsal üretimde kullandırılacak kredilere ilişkin esaslar belirlendi

DESTEKLER 7 gün önce

KONYA PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ VE PANKOBİRLİK KURULUŞU OLAN PANPLAST SULAMA BORULARI, PAZARIN PARLAYAN YILDIZI

DESTEKLER 1 hafta önce

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

DESTEKLER 1 hafta önce

NİSAN AYINDA 96,9 MİLYON TL IPARD II HİBE ÖDEMESİ YAPILDI

DESTEKLER 2 hafta önce

Kanatlı eti ihracatına kısıtlama getirildi

DESTEKLER 2 hafta önce

Süt fiyatlarında ‘kartel’ uyarısı, USK’ye sert tepki: Bu bir darbedir

GIDA 2 hafta önce

Çiftçi buğdayda 15 TL taban fiyat bekliyor

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Getir ABD, Avrupa ve İngiltere pazarından çekiliyor

HABER 2 hafta önce

Mert Altın ile Röportaj

GIDA 2 hafta önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 2 hafta önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 3 hafta önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 3 hafta önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık