Bize ile Bağlan

HABER

ARAŞTIRMACI YAZAR HAYDAR YILMAZ: RAMAZAN AYINDA AÇLIK KRİZİNE SON VEREN GÜN BOYU TOK TUTAN BAKTERİ ”AKKERMANSİA MUCİNİPHİLA”

Yayınlanan

üzerinde

Ramazan ayında gün boyu tutulan oruçlarda yaşanılan bazı sorunlar olmaktadır.
Fazla kilolu veya Tip 2 Diyabetli olanlar ile metabolik sendromlar yaşayanlar birden oruç tutmaya başladıklarında açlık ve tatlı krizleri ile gerginlik yaşayabilirler .
Açlık ve tokluk hormonlarının dengesizliğinden dolayı , gün boyu açlık duyarlar, mideleri kazınır ve akşam doğru çok gergin bir durum yaşarlar
İftar da veya sahurda yemek yenilmesine rağmen, sofradan doymamış olarak kalkarlar ve tam tokluk yaşanmaması ile tekrar yemek yeme hissi hemen başlamaktadır.

Akkermansia muciniphila açlık ve tatlık krizlerine son veren bir yeni nesil bir probiyotik bakteridir.
Dünyada obezite ve diyabet ile kalp ve damar hastalıkları ile kanserden korunma etkileri ile üzerinde en çok bilimsel araştırma yapılan bir probiyotiktir.
Bağırsak mikrobiyotasında ürettiği çeşitli kısa zincirli yağ asitleri, peptitler, enzimler ve metabolitler ile çok önemli ve olumlu etkiler yapmaktadır .

Ürettiği asedik asit ile açlık hormonu olan Ghrelin hormonunu baskılar ve gerektiği zamanda ve gerektiği kadar oranda salgılanmasını sağlar .

Yine ürettiği propoyonik asit ile tokluk hormonu salgısı olan Leptin hormonunun salgısını arttırır ve gün boyu az yenen bir yemekle tokluk yaşanmasını sağlar .

GLP-1 hormonunu yemek sürecinde aktifleştirir, yenilen yemeğin çok az yenilmesini ve mideden ince bağırsaklara yavaş geçişini sağlar. Pankreas az miktarda alınan glikozu optimum oranda insülin salgılayarak enerjiye dönüştürür
Yenilen yemek miktarları azalır, az yemek ile gün boyu tokluk yaşanması ile kilo alımı durur, kilo vermek kolaylaşır

Diğer ürettiği bütürik asit ile sinir sistemini onarır ve sakinlik kazandırır.
Buna paralel triptofan amino asidini üreterek mutluluk hormonu olan serotonin hormonunun salgılanmasını arttırır.
Kaygı, endişe, hüzün, gerginlik ve depresyon ortadan kalkar

Bağırsak geçirgenliğini musin degrasyonu ortadan kaldırarak bağırsak bariyeri sağlanmasında dünyada tek probiyotik bakteri olan Akkermansia muciniphila bağırsak hastalıklarının önlenmesinde destek sağlar.
Akkermansia muciniphila sindirim sisteminin düzenli olmasında ve bağışıklık sisteminin güçlü olmasında , hastalıklara karşı direnç kazanılmasında çok büyük bir destek sağlar.

Ramazan ayında Akkermansia muciniphila bakterisini tüketerek hem sağlıklı bir oruç tutma gerçekleşir, hem de sağlıklı yaşama adım atılmış olur .
Kilo kontrolü ile Glikoz kontrolü sağlanarak, fazla kiloların verilmesi ve insülin dirençliliğinden kurtulma fırsatı Akkermansia muciniphila bakterisi ile mümkündür.

Okumaya Devam
Yorum İçin Tıklayın

Bir Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIDA 4 saat önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 2 gün önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 3 gün önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 4 gün önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 5 gün önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 6 gün önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 1 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 1 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 1 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

GIDA 1 hafta önce

Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam

DÜNYA 1 hafta önce

USK, çiğ süt referans fiyatını yüzde 8,5 artırdı

HABER 2 hafta önce

TMO’dan fındık açıklaması

HABER 2 hafta önce

Tarımda üretici enflasyonu Mart’ta yükselmeye devam etti

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı

HABER 3 hafta önce

Narenciye sektöründen yeşillenme hastalığı için topyekûn ‘mücadele’ çağrısı

DÜNYA 3 hafta önce

Türkiye’de gıda enflasyonu, Dünya’ya ters işliyor

DESTEKLER 3 hafta önce

66 MİLYON AVRO HİBEYE PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

DESTEKLER 3 hafta önce

TKDK MART’TA 170,3 MİLYON TL HİBE ÖDEDİ

FİRMALARDAN 3 hafta önce

DEPART, DOLZAN PACKAGING TEMSİLCİLİĞİNİ ALDIĞINI DUYURDU!

FİRMALARDAN 4 hafta önce

KONYA ŞEKER YEM’DEN BİR İLK: ENERJİM +

GIDA 4 saat önce

Buğdayda hasada sayılı günler kaldı

GIDA 2 gün önce

Demirci kirazı coğrafi işaret olarak tescillendi

DESTEKLER 3 gün önce

Türk Gıda Kodeksi’nde arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme

GIDA 4 gün önce

Sütün maliyeti ve fiyatında kararsızlık

HABER 5 gün önce

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Ayçiçeğine yönelik destekler yükseltilmeli

HABER 6 gün önce

Kurbanlık fiyatları geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 arttı

GIDA 1 hafta önce

Sezonun ilk taze soğanının kilosu 14 liradan satılıyor

GIDA 1 hafta önce

Yüksek sıcaklar ekinlerde rekolte kaybı riskini getirdi

GIDA 1 hafta önce

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Et ürünlerinde KDV kaldırılsın

GIDA 1 hafta önce

Et ve Süt Kurumu’ndan et fiyatlarına yüzde 25 zam

DÜNYA 1 hafta önce

USK, çiğ süt referans fiyatını yüzde 8,5 artırdı

HABER 2 hafta önce

TMO’dan fındık açıklaması

HABER 2 hafta önce

Tarımda üretici enflasyonu Mart’ta yükselmeye devam etti

FİRMALARDAN 2 hafta önce

Yediyol Holding’in dev projesi Agro Termal’de ilk hasat toplandı

HABER 3 hafta önce

Narenciye sektöründen yeşillenme hastalığı için topyekûn ‘mücadele’ çağrısı

DÜNYA 3 hafta önce

Türkiye’de gıda enflasyonu, Dünya’ya ters işliyor

DESTEKLER 3 hafta önce

66 MİLYON AVRO HİBEYE PROJE BAŞVURULARI BAŞLADI

DESTEKLER 3 hafta önce

TKDK MART’TA 170,3 MİLYON TL HİBE ÖDEDİ

FİRMALARDAN 3 hafta önce

DEPART, DOLZAN PACKAGING TEMSİLCİLİĞİNİ ALDIĞINI DUYURDU!

FİRMALARDAN 4 hafta önce

KONYA ŞEKER YEM’DEN BİR İLK: ENERJİM +