DESTEKLER
Hollanda’daki “et parçalama iş modelini” ilçesine getirdi
Tarım ve hayvancılık sektörünün en fazla geliştiği ülkelerin başında gelen Hollanda gurbetçi bir Türk girişimciye ilham kaynağı oldu. Genç girişimci Hakan Ulu memleketi Ordu’ya et parçalama tesisi kurdu.
Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi’nde yaşayan 43 yaşındaki girişimci Hakan Ulu, Hollanda’dan memleketine geri dönerek kırmızı et parçalama tesisi kurdu.
Hollanda’da çeşitli sektörlerde çalışan Ulu, büyük bir marketin soğuk zincir uygulanan imalathanesinde deneyim kazanarak, baba mesleği kasaplığı bir üst seviyeye taşımak istedi. TKDK bilgilendirme toplantısında hayata geçirilen örnek bir tesis videosu izleyerek IPARD Programı hibelerini öğrendi. TKDK Ordu İl Koordinatörlüğüne proje başvurusu yaparak 885 bin TL’si hibe olmak üzere 2,2 milyon liralık yatırımını hayata geçirerek Hollanda’daki iş modelini memleketinde uygulamaya başladı.
Ulu, kendi mezbahanelerinde kestikleri boğaları frigorifik araçlarla Yalıköy’deki tesislerine getiriyor. Burada soğuk hava depolarında muhafaza edilen karkas etler kıyma, köfte ve kuşbaşı olacak şekilde pazara sunuluyor.
Günlük 2 ton, aylık 50 ton, yıllık 600 tonluk kapasiteye sahip tesiste 15 vatandaş istihdam ediliyor.